Lange absentie Piszczek noopt Klopp tot improvisatie

Reacties

Er blijft Borussia Dortmund dit seizoen weinig bespaard. Behalve de strijd tegen degradatie houdt ook de aanhoudende blessuregolf de club van trainer Jürgen Klopp in zijn greep. Ditmaal is Lukasz Piszczek zes weken uitgeschakeld door een enkelblessure.

Lange absentie Piszczek noopt Klopp tot improvisatie

Het bezorgt Klopp een flink probleem op de rechtsbackpositie, waar de 29-jarige Pool doorgaans eerste keus is. Normaal gesproken heeft Dortmund met de multifunctionele Kevin Grosskreutz een uitstekend alternatief in huis, maar de man die vorig seizoen als rechtsback uitgroeide tot Duitse international staat ook nog tot medio maart aan de kant.

Klopp moest dinsdagavond tijdens het Champions League-bezoek daarom al improviseren toen Piszczek na een half uur geblesseerd uitviel. Aanvankelijk vulde Matthias Ginter de opengevallen vacature op, maar die verhuisde naar het centrum toen Sokratis Papastathopoulos ook geblesseerd bleek. Daarop moest middenvelder Oliver Kirch opdraven. Mogelijk is Papastathopoulos net als vleugelback Erik Durm wel op tijd fit voor de Kohlenpott-derby van zaterdag tegen Schalke 04.

De blessurezorgen zijn niets nieuws voor Klopp, want de huidige nummer twaalf van Duitsland kon in de onverwachte strijd tegen degradatie dit seizoen ook al lange periodes geen beroep doen op belangrijke krachten als Marco Reus, Ilkay Gündogan en Jakub Blaszczkykowski. Bovendien misten de sterkhouders Sebastian Kehl en Sven Bender de herstart van de Bundesliga en werd de selectie onlangs nog geteisterd door een griepgolf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.