Klopp: 'Uitslag is voor ons een superresultaat'

Reacties

Jürgen Klopp kijkt vol vertrouwen uit naar de return in de achtste finale van de Champions League tegen Juventus. De trainer van Borussia Dortmund nam zelfs even het woord 'superavond' in de mond, ondanks de nederlaag in Turijn.

Klopp: 'Uitslag is voor ons een superresultaat'

'Eigenlijk is deze 2-1 voor ons een superresultaat', reageerde Klopp na de wedstrijd. 'Als Lukas Piszczek niet geblesseerd was uitgevallen, was het zelfs een superavond geweest. Als je twee keer tegen Juventus speelt, is het geen schande om er één te verliezen. Het is nu aan ons om het thuis goed te maken.'

'Het is niet waar dat we helemaal geen schot op doel hadden na rust, maar we deden het duidelijk niet beter dan in de eerste helft', vervolgde de trainer van Dortmund. 'Halverwege dacht ik niet dat we het verdienden om achter te staan, maar gezien de tweede helft ben ik van mening dat Juventus terecht heeft gewonnen.'

Het strijdplan van Dortmund leverde het belangrijke uitdoelpunt op. 'Ons plan was om veel druk te zetten, vooral op Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini en dat pakte goed uit', aldus Klopp, die Chiellini bij de gelijkmaker onder druk zag uitglijden. Marco Reus schoof daarna koel 1-1 langs Gianluigi Buffon.

Voor Dortmund wacht de komende weken heel wat anders dan de Champions League-hymne. Tot aan de return tegen Juventus op woensdag 18 maart hoopt de Champions League-finalist van 2013 in de Bundesliga de weg verder naar boven te vervolgen. Na drie overwinningen op rij is het inmiddels opgeklommen naar de twaalfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.