Lahm denkt stilaan na over vervroegd pensioen

Reacties

Philipp Lahm sluit een vervroegd afscheid als profvoetballer niet uit. De aanvoerder van Bayern München ligt nog tweeënhalf jaar vast bij de Rekordmeister.

Lahm denkt stilaan na over vervroegd pensioen

'Mijn contract met Bayern loopt nog tot de zomer van 2018. Natuurlijk ben ik er niet jonger op geworden, maar ouder', zegt de Duitse wereldkampioen van 2014 in gesprek met Bild. Eerder gaf de 32-jarige vleugelverdediger al aan dat het na zijn huidige contract mooi is geweest als actief voetballer.

'Als er iemand zou komen die op mijn positie beter speelt dan ik of als ik het idee heb dat ik niet meer kan meekomen, dan trek ik misschien eerder mijn conclusies', zegt Lahm nu. Vooralsnog is hij een onbetwiste basiskracht in het elftal van Josep Guardiola. Vorig seizoen miste hij wel veel wedstrijden van zijn club door een zware enkelblessure.

Als Lahm besluit zijn carrière vroegtijdig te beëindigen, blijft hij wel in het voetbal actief. 'Ik wil in elk geval aan deze vereniging verbonden blijven', besluit hij. Welke rol er bij Bayern München voor hem in het verschiet ligt, weet hij niet. Al sluit hij het hoofdtrainerschap uit bij de club waarvoor hij zijn hele leven actief was, op een tweejarige uitleenbeurt aan VfB Stuttgart na.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.