Lacazette troeft PSG-trio af en is Speler van het Jaar

Reacties

Alexandre Lacazette is verkozen tot Speler van het Jaar in Frankrijk. De spits van Olympique Lyon troefde Zlatan Ibrahimovic, Javier Pastore en Marco Verratti af.

Lacazette troeft PSG-trio af en is Speler van het Jaar

De 23-jarige spits van Olympique Lyon zorgde er bijna persoonlijk voor dat de titelstrijd in Frankrijk pas zaterdag in het voordeel van Paris Saint-Germain werd beslecht. Lacazette (foto) was dit seizoen in de Ligue 1 liefst 27 keer trefzeker in 33 duels, waarmee hij Lyon de tweede plaats bezorgde achter PSG.

De afgelopen twee jaar werd Ibrahimovic verkozen tot Speler van het Jaar, maar de rol van de 33-jarige Zweed was nu minder groot. De spits scoorde tot dusver negentien keer, terwijl hij de seizoenen hiervoor 30 en 26 keer trefzeker was in de Ligue 1.

Pastore en Verratti waren outsiders voor de verkiezing. Beiden kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen, waarin zij definitief hun naam vestigden. Pastore was in de Ligue 1 goed voor dertien assists en vijf doelpunten, terwijl Verratti negen doelpunten voorbereidde en zelf twee keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.