Derde titel op rij voor PSG na zege bij Montpellier

Reacties

Paris Saint-Germain is voor de derde keer op rij kampioen van Frankrijk geworden. De titel werd veiliggesteld met een zege bij Montpellier: 1-2.

Derde titel op rij voor PSG na zege bij Montpellier

Lang leek de titelstrijd in de Franse Ligue 1 tot de laatste speeldag spannend te blijven, maar met een knappe eindsprint schudde PSG vorige week ook de laatste belager van zich af. Door de 3-0 nederlaag van achtervolger Olympique Lyon bij Caen was de derde landstitel op rij namelijk officieus een feit. De voorsprong van PSG was met nog twee speelrondes te gaan immers zes punten en het doelsaldo was ook beter dan dat van de concurrent uit Lyon.

Uit tegen Montpellier had de ploeg van trainer Laurent Blanc aan een punt genoeg om te champagne te ontkurken. Binnen 25 minuten was duidelijk dat het binnenhalen van de titel geen problemen ging opleveren. Blaise Matuidi (foto) opende de score en vervolgens schoot ook Ezequiel Lavezzi raak. Bij de tweede treffer was rechtsback Serge Aurier, die Gregory van der Wiel in het kampioensduel op de bank hield, de aangever.

Vlak voor rust verkeek doelman Salvatore Sirigu zich nog wel op een fraai schot van Anthony Mounier, maar tot paniek leidde deze tegentreffer niet. PSG, dat niet kon beschikken over de geblesseerde aanvoerder Zlatan Ibrahimovic, speelde zakelijk de wedstrijd uit. De 2-1 zege was ruim voldoende voor de topclub uit Parijs om zich te verzekeren van de vijfde landstitel in de clubhistorie.

Van Wolfswinkel
Nummer twee Olympique Lyon verspeelde net als vorige week punten. In het thuisduel met Girondins Bordeaux bleef het team van coach Hubert Fournier steken op 1-1. Bordeaux verzekerde zich daarmee van de zesde plek, wat een ticket voor de Europa League oplevert als PSG de bekerfinale wint van Auxerre. AS Monaco behield met doelman Maarten Stekelenburg als bankzitter de derde plaats door een 2-0 zege op FC Metz.

Ricky van Wolfswinkel, die in de 61ste minuut werd gewisseld, maakt met nummer vijf Saint-Étienne door een 2-1 zege bij Evian nog steeds kans op voorronde Champions League, want Monaco heeft slechts twee punten meer. Tegelijkertijd betekende het verlies voor Evian dat degradatie een feit is. Olympique Marseille verstevigde de vierde plaats met een 4-0 overwinning in het uitduel met Lille. Marseille heeft evenveel punten als Saint-Étienne maar een beter doelsaldo.

Overige uitslagen:
SC Bastia - Caen 1-1
Guingamp - Toulouse 2-1
FC Nantes - FC Lorient 1-1
Nice - Lens 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.