Paris SG mist Ibrahimovic in kampioenswedstrijd

Reacties

Paris Saint-Germain kan zaterdag in de kampioenswedstrijd op bezoek bij Montpellier niet beschikken over Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits kampt met een kuitblessure. Ook Marco Verratti en de geschorste Thiago Motta zijn er niet bij.

Paris SG mist Ibrahimovic in kampioenswedstrijd

PSG heeft met zes punten meer dan nummer twee Olympique Lyon genoeg aan een punt om zich voor de derde keer op rij tot kampioen van Frankrijk te kronen. Met Ibrahimovic moet trainer Laurent Blanc echter wel zijn clubtopscorer missen. De 33-jarige ploeggenoot van Gregory van der Wiel scoorde dit seizoen al dertig keer.

Met Edinson Cavani heeft Blanc echter een uitstekend alternatief achter de hand. De Uruguayaan is met 28 officiële treffers eveneens bezig aan een uitstekend seizoen en rendeert misschien nog wel beter als Ibrahimovic er niet bij is. Hoewel Cavani vrijdag een hattrick maakte tegen Guingamp (6-0) aan diens zijde in een rol vanaf de flank, maakte hij 17 van zijn 28 treffers als hij Zlatan verving in de spits.

Hoewel PSG opnieuw niet verder kwam dan de kwartfinale van de Champions League, vindt middenvelder Blaise Matuidi toch dat er sprake is van een historisch seizoen. De Coupe de la Ligue zit immers al in de tas en op 30 mei wacht AJ Auxerre in de finale van de Coupe de France. 'Als we de treble winnen mogen we toch wel zeggen dat er sprake is van progressie', aldus de Franse international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.