Beelden Sport1: PSG haalt 'ongelooflijk niveau'

Reacties

In samenwerking met Sport1 brengt VI beelden van de Ligue 1. Dit keer de zesklapper van Paris Saint-Germain tegen Guingamp (6-0).

Beelden Sport1: PSG haalt 'ongelooflijk niveau'

Edinson Cavani was vrijdag met een hattrick de gevierde man bij Paris Saint-Germain. Maar de spits klopte zichzelf niet te veel op de borst. 'Natuurlijk is het belangrijk voor een spits om te scoren en dan vooral als het om een hattrick gaat. Maar het belangrijkst was wat we vanavond hebben laten zien. We speelden goed, hebben de punten gepakt en zijn weer dichter bij ons doel gekomen.'

Trainer Laurent Blanc had eveneens een mooie avond beleefd op weg naar de Franse titel. 'Ik denk dat we als ploeg een ongelooflijk niveau hebben gehaald, vooral in fysiek opzicht. Het is echt een heel mooie avond, ook omdat we ons doelsaldo hebben verbeterd.'

Dankzij de eclatante zege heeft Paris Saint-Germain een streepje voor op achtervolger Olympique Lyon, dat met een wedstrijd minder gespeeld zes punten achter staat en nu ook een minder doelsaldo heeft.

De 6-0 was ook een evenaring van het clubrecord in Ligue 1. Want slechts twee keer eerder won PSG in de Franse competitie met een verschil van zes doelpunten. Troyes en Bastia gingen respectievelijk op 14 oktober 1977 (8-2) en 22 september 1984 (7-1) Guingamp voor.

Bekijk hier de samenvatting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.