Kujovic houdt emoties in bedwang bij rentree na tumor

Reacties

Vladan Kujovic heeft zijn eerste wedstrijd gespeeld sinds hij in juli werd geopereerd aan nierkanker. De doelman van Club Brugge probeerde de emoties te onderdrukken.

Kujovic houdt emoties in bedwang bij rentree na tumor

Eerste doelman Mathew Ryan strijdt in Australië om de Azië Cup, en trainer Michel Preud'homme opteerde vrijdag voor de ervaren Kujovic als vervanger. Voor de 36-jarige keeper was dat een emotioneel moment na zijn succesvolle strijd tegen kanker.

'Ik heb altijd veel steun gekregen, maar het blijft natuurlijk een speciale dag. Iedereen weet ook wat er gebeurd is. Het leek wel opnieuw de eerste wedstrijd van mijn carrière', zei Kujovic na het 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen.

De Servische doelman werd eind juli genezen verklaard nadat met succes een niertumor was verwijderd. Van de medische staf was er dan ook groen licht. 'Ik twijfelde vooral hoe ik het mentaal zou doen, mijn vorige wedstrijd was anderhalf jaar geleden. Ik was een beetje zenuwachtig in het begin, maar fysiek wist ik dat het goed zat. Ik deed mijn best om niet emotioneel te worden.'

De voormalig doelman van Roda JC keek met tevredenheid terug op zijn eigen optreden, al bleef ondanks de late gelijkmaker van Tom De Sutter een zege achterwege. 'Ik ben heel trots op mezelf, maar ik ben vandaag niet blij. Thuis tegen KV Mechelen moet je normaal drie punten pakken.'

In samenwerking met Sport1 brengt Voetbal International de beelden van de buitenlandse competities, en ook die uit de Belgische competitie. Bekijk hier hoe de rentree van Kujovic dankzij Tom De Sutter een punt opleverde.
Club Brugge - KV Mechelen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.