Kuijt: 'Geleerd van Italië, nu gewoon drie punten pakken'

Reacties

Nederland gaat het eerste kwalificatieduel in aanloop naar het EK 2016 gewoon winnen van Tsjechië. Althans, dat meent Dirk Kuijt enkele dagen na de matige vertoning in en tegen Italië (2-0 nederlaag).

Kuijt: 'Geleerd van Italië, nu gewoon drie punten pakken'

De 34-jarige aanvaller ziet het duel met Italië als een incident. 'De manier waarop we hebben gespeeld in de openingsfase is onacceptabel en doodzonde. Het was voor de bondscoach een oefenwedstrijd waarin hij de nodige dingen wilde proberen, maar na tien minuten kon het plan van tafel geveegd worden', aldus Kuijt tegenover de NOS.

De vroege treffers van Ciro Immobile en Daniele De Rossi en de rode kaart binnen tien minuten van Bruno Martins Indi maakten het al snel tot een kansloze missie voor Oranje. Toch verwacht Kuijt dat de ploeg er in Praag wel staat vanaf de eerste minuut. 'We gaan gewoon drie punten pakken', stelt de Katwijker. 'We hebben geleerd van afgelopen week en moeten gewoon winnen aanstaande dinsdag.'

Prikkel
De 104-voudig international speelde in het verleden al onder de bondscoaches Marco van Basten, Bert van Marwijk en Louis van Gaal. Na het afgelopen WK is Guus Hiddink de eindverantwoordelijke. 'Afwisseling, nieuwe trainingen zorgen voor een prikkel. We hebben twee jaar heel intensief getraind onder Van Gaal, een goede kwalificatiereeks afgewerkt en een heel goed WK gespeeld. En nu gaan we aan de slag onder Hiddink, met andere trainigsvormen. Dat is leuk en vernieuwend.'

Ondanks zijn 34 jaar denk Kuijt voorlopig nog niet aan stoppen. 'Na het WK heb ik niet nagedacht over mijn toekomst bij Oranje. Maar ik heb het gevoel dat Hiddink mij graag bij de groep houdt. En zolang ik fit ben kan ik van waarde zijn voor Oranje. Ook als rechtsbuiten, een positie die ik in het verleden goed heb ingevuld', besluit Kuijt, die afgelopen zomer als linksback, rechtsback, rechtsbuiten en spits in actie kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.