Kuijt evenaart Feyenoord-grootheden en overtreft zichzelf

Reacties

Door zijn (valse) hattrick in Heerenveen bezorgde Dirk Kuijt niet alleen Feyenoord de drie punten (2-5), maar maakte hij ook een sprongetje op diverse lijstjes.

Kuijt evenaart Feyenoord-grootheden en overtreft zichzelf

Zo haalde de Katwijker Feyenoord-legende Ove Kindvall bij op de topscorerslijst aller tijden van de Eredivisie. De Zweed, die van 1966 tot 1971 in De Kuip speelde, maakte 129 doelpunten in de Nederlandse competitie en Kuijt evenaarde dat aantal met zijn trio aan treffers.

Waar Kindvall al zijn doelpunten in Nederland namens Feyenoord maakte, produceerde Kuijt 'slechts' 78 van zijn 129 Eredivisie-goals in het shirt van de Rotterdammers. Hiermee staat hij gelijk met Mister Feyenoord Coen Moulijn op de lijst van Eredivisie-topscorers aller tijden van de stadionclub. Het tweetal deelt de zesde plaats.

Ove Kindvall tijdens een kopduel met een Celtic-verdediger in de Europa Cup I-finale in 1970 (2-1 winst). Links op de achtergrond kijkt Coen Moulijn toe.
Ove Kindvall tijdens een kopduel met een Celtic-verdediger in de Europa Cup I-finale in 1970 (2-1 winst). Links op de achtergrond kijkt Coen Moulijn toe.

Daarmee houdt het nog niet op. De drie doelpunten van Kuijt in Friesland betekenden namelijk alweer de zesde hattrick van de 35-jarige aanvaller in het shirt van Feyenoord. Hiermee hoeft hij nog maar twee spelers voor zich te dulden, zo berekende OPTA. Kindvall maakte tien hattricks namens de Rotterdammers, clubtopscorer Cor van der Gijp voerde dit kunststukje elf keer op.

Met zijn imposante optreden in Heerenveen is Kuijt overigens niet alleen bezig de grootheden uit de geschiedenis van Feyenoord te achterhalen. Ook is hij zichzelf aan het overtreffen. In zijn laatste twee seizoenen bij Fenerbahçe kwam Dirk Duracell steeds tot tien officiële goals (in respectievelijk 37 en 35 optredens). Dit seizoen staat hij na tien wedstrijden (negen in de Eredivisie, één in de KNVB-beker) al op negen treffers.  

In het topscorersklassement van het huidige Eredivisieseizoen maakte Kuijt zondagmiddag ook een sprongetje. Hij staat nu, samen met Luuk de Jong van PSV op de tweede plaats. Beiden waren zeven keer trefzeker en hebben alleen Anwar El Ghazi nog boven zich. De Ajacied scoorde tot nu toe acht keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.