Kruse gedegradeerd tot 'keeperstrainer' op trainingsveld VfL Wolfsburg

Reacties

Max Kruse werd vorige week uit de selectie van VfL Wolfsburg gezet, maar verscheen dinsdagochtend wel weer op het trainingsveld. Volgens Kicker mocht de aanvaller niet deelnemen aan de groepstraining en werd hij ingezet als 'keeperstrainer'.

Kruse gedegradeerd tot 'keeperstrainer' op trainingsveld VfL Wolfsburg
© Pro Shots

Kruse kwam rond 10.30 uur als een van de laatste spelers uit de kleedkamer en deed de warming-up samen met zijn ploeggenoten. Vervolgens ging de rest van de selectie naar een nabijgelegen trainingsveld om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin van zondagmiddag. Kruse scheidde zich af en voegde zich bij de groep keepers, die werd getraind door Pascal Formann.

© Pro Shots

Kruse oogde een paar minuten 'verloren in de regen' en schoot de bal recht omhoog, maar daarna werd hij betrokken bij de oefeningen. Hij schoot ballen richting reservekeepers Pavao Pervan en Juri Kirchmayr. Daarna liep hij wat rondjes met een trainer. Pas bij de afsluitende trainingsoefeningen voegde Kruse zich weer bij de rest van de selectie.

Kovac liet zaterdag weten dat de voormalig Duits international niet meer in actie zal komen voor Die Wölfe. Dat was opvallend, want Kruse had minuten gemaakt in iedere competitiewedstrijd totdat hij zaterdag ontbrak tegen Eintracht Frankfurt. Zonder de 34-jarige schaduwspits boekte Wolfsburg de eerste competitiezege van het seizoen (0-1). Volgens Kovac werd Kruse vanwege een gebrek aan discipline uit de selectie gezet en hoeft hij ook niet meer te rekenen op speeltijd.

De veertienvoudig international, die in januari werd binnengehaald als opvolger van Wout Weghorst, was vorig seizoen nog goed voor zeven doelpunten in veertien duels. In een eerste reactie op Instagram zei hij de mening van Kovac te respecteren. 'Blijkbaar zou ik me niet langer met de club kunnen identificeren, maar iedereen die mij kent, weet dat ik in de afgelopen tien of twaalf jaar als prof altijd alles heb gegeven voor de clubs waarvoor ik speelde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.