Krul na heldendaad: 'Het geheim is lang te blijven staan'

Reacties

Tim Krul kon zijn geluk niet op na afloop van de kwartfinale tegen Costa Rica. De reserve-doelman van Oranje kwam vlak voor tijd in de ploeg voor Jasper Cillessen om het Nederlands elftal door de strafschoppenserie heen te slepen. Met succes.

Krul na heldendaad: 'Het geheim is lang te blijven staan'

'Dit is echt niet normaal. De hele wedstrijd krijg je de ene na de andere grote kans', zei Krul tegenover de NOS. 'En zolang het 0-0 blijft weet je dat je kans kan komen dat je erin komt en dan moet je doen wat je hoort te doen.'

'En dan is het moment daar dat je er uiteindelijk in mag. En ik deed precies wat ik moest doen. Maar dat het zo uitpakt...dit is een jongensdroom', aldus de doelman van Newcastle United.

Krul heeft de vijf onberispelijke penalty's van Costa Rica tegen Griekeland uitvoerig bestudeerd, al zegt dat niet altijd alles. 'We hebben de strafschoppen bekeken, maar we werden er niet echt veel wijzer van. De strafschoppen gingen nu allemaal de andere kant op en door de lucht', aldus Krul.

'Het geheim is om lang te blijven staan', legt de Hagenaar uit. 'Maar we zijn hier al zeven weken mee bezig met Frans Hoek en de keepers. Maar ik moet ook zeggen dat we de zege ook aan Jasper Cillessen te danken hebben. Hij pakte alles vandaag, waardoor we ons op mochten maken voor een strafschoppenserie.' 

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.