Oranje met Depay op de flank tegen Costa Rica

Reacties

Zoals verwacht begint het Nederlands elftal met Memphis Depay in de basis aan de kwartfinale tegen Costa Rica. Omdat Dirk Kuijt zijn basisplaats behoudt en nu vanaf rechts komt zit zowel Daryl Janmaat als Paul Verhaegh op de bank. Daley Blind is de vervanger van Nigel de Jong.

Oranje met Depay op de flank tegen Costa Rica

Met Depay in de basis kiest Van Gaal voor een nieuwe variant van het tijdens dit WK veelgebruikte 1-5-3-2-systeem. De vleugelaanvaller van PSV moet tegen de Midden-Amerikanen de linkerflank bestrijken, omdat de bondscoach van Oranje aan die kant geen aanvallende impulsen verwacht van Costa Rica.

Tot dusver maakten Kuijt en Blind hun opwachting als linksback, maar zij kregen dus een andere positie van Van Gaal. Blind staat naast Georginio Wijnaldum op het middenveld vanwege de liesblessure van De Jong, Kuijt behoudt zijn basisplaats na zijn sterke optredens tegen Chili en vooral Mexico.

Op doel staat - net als de voorgaande vier wedstrijden - Jasper Cillessen, terwijl hij in Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Bruno Martins Indi drie verdedigers voor zich heeft. Wijnaldum en Blind spelen in de rug van Wesley Sneijder, die aanvallers Robin van Persie en Arjen Robben van bruikbare ballen moet voorzien.

Omdat ook Wesley Sneijder voor de vijfde keer tijdens dit WK in de basis start, evenaart de nummer 10 van het Nederlands elftal Phillip Cocu wat betreft het aantal gespeelde wedstrijden op eindtoernooien. De teller staat voor het tweetal op 24 optredens. Alleen Edwin van der Sar (27) en Dennis Bergkamp (25) kwamen vaker in actie.

Sneijder is met zestien duels al wel de meest gelouterde international op WK-eindrondes. Robin van Persie is dankzij zijn basisplaats tegen Costa Rica gestegen naar plek twee met vijftien wedstrijden en daarmee passeert hij Ruud Krol, Wim Jansen en Johnny Rep. Rep is met zeven goals nog wel WK-topscorer, maar kan worden achterhaald door Arjen Robben (6), Sneijder (6) en Van Persie (5).

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.