Kroos veegt geruchten van tafel: 'Ik blijf bij Bayern'

Reacties

Zoals de Engelse krant The Guardian donderdag al meldde lijkt Toni Kroos inderdaad niet een van de eerste aanwinsten van Louis van Gaal bij Manchester United te worden. De 24-jarige middenvelder zegt vrijdagochtend tegen Bild dat een transfer naar de Engelse topclub nooit aan de orde is geweest.

Kroos veegt geruchten van tafel: 'Ik blijf bij Bayern'

Kroos is de laatste speler uit de vaste kern van Bayern München die nog geen nieuw langlopend contract heeft ondertekend. De 42-voudige international van Duitsland ligt ondanks langlopende onderhandelingen nog altijd slechts tot 2015 vast. Daardoor werd er volop gespeculeerd over een zomers vertrek van de fijnbesnaarde Duitser.

Zo zou Kroos volgens veel Engelse media hard op weg zijn naar Man Utd, nu met Van Gaal de man is neergestreken onder wie hij doorbrak bij Der Rekordmeister. Paul Scholes, oud-speler van The Red Devils maakte zich hard voor diens komst, maar The Guardian maakte donderdag een abrupt einde aan alle verhalen door te melden dat Van Gaal een streep heeft gezet door de komst van Kroos.

De kans dat Kroos naar Old Trafford verhuist, lijkt inderdaad klein. 'Een zomers vertrek zou me zeer verrassen. De clubleiding heeft altijd heel duidelijk laten weten dat een voortijdig vertrek absoluut geen thema is. Dan houd ik me daar verder ook niet mee bezig', aldus Kroos, die alle geruchten naar het rijk der fabelen verwijst. 'Manchester is en was nooit aan de orde. Ik ga ervan uit dat ik volgend seizoen voor Bayern speel en richt me nu op het WK.'

Dus lijkt Kroos in navolging van onder anderen Arjen Robben zijn toekomst aan Bayern te hebben verbonden. Dan moeten de moeizaam verlopende contractonderhandelingen wel een keer tot een goed einde worden gebracht. Ook volgens bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge zullen die geen obstakel vormen. 'Kroos speelt volgend seizoen voor Bayern.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.