Scholes: 'Kroos zou mijn eerste United-aanwinst zijn'

Reacties

Bayern-middenvelder Toni Kroos staat hoog op het verlanglijstje van Louis van Gaal en Manchester United. Paul Scholes kan dat alleen maar toejuichen.

Scholes: 'Kroos zou mijn eerste United-aanwinst zijn'

Manchester United moet in de ogen van oud-speler Scholes een grote schoonmaak houden. 'Met uitzondering van David de Gea heeft geen van de huidige spelers recht van spreken na de prestaties van afgelopen seizoen. Het was een ramp.'

De oud-international, die na het ontslag van David Moyes toetrad tot de technische staf van United, weet welke aanwinst de hoogste man prioriteit moet hebben. 'De eerste speler die ik zou halen is Toni Kroos', zei hij op zijn blog op de site van Paddypower. 'Hij is een centrale middenvelder van wereldklasse.'

De 24-jarige Kroos is een oude bekende voor Van Gaal. De Duitse international werkte bij Bayern München samen met de Oranje-bondscoach, die na het WK aan de slag gaat op Old Trafford.

In Engeland wordt geopperd dat er al een principeakkoord is tussen de clubs over een transfersom van 25 miljoen euro. Bovendien zou de middenvelder zelf al tot een vergelijk zijn gekomen met Manchester United.  

Zeker is dat de onderhandelingen tussen Kroos en Bayern München over een nieuw contract stilliggen. De Beierse club is niet van plan met een verbeterde aanbieding te komen dan er op tafel ligt. De huidige verbintenis loopt tot medio 2015. 

Columns van Gijp, Dijkshoorn en Derksen lezen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.