'Van Gaal haalt streep door transfer Kroos'

Reacties

Hoewel hij er officieel pas ná het WK gaat werken, drukt Louis van Gaal nu al zijn stempel op het transferbeleid van Manchester United. De al voorbereide transfer van Toni Kroos is op voorspraak van de manager geannuleerd.

'Van Gaal haalt streep door transfer Kroos'

Van Gaal oordeelde dat de 24-jarige middenvelder van Bayern München niet het type versterking is dat Manchester United op dit moment nodig heeft, meldt The Guardian. De bondscoach van Oranje kan het weten, want hij werkte in het seizoen 2010/11 al met Kroos samen bij Der Rekordmeister.

United werkte de afgelopen maanden al aan het binnenhalen van Kroos. De onlangs ontslagen David Moyes wilde de Duitse international dolgraag inlijven en ook de clubleiding van The Red Devils zag het wel in de ex-speler van Bayer Leverkusen zitten. 'Kroos is een speler van wereldklasse. Hij is de eerste die ik zou binnenhalen', liet Paul Scholes, ex-speler van United, zich al ontvallen.

Van Gaal sprak dus echter zijn veto uit. Kroos' contract bij Bayern loopt na volgend seizoen af. De club wil zijn verbintenis graag verlengen, maar daar staat de speler zelf ogenschijnlijk niet om te springen.

Lees alles van Knipping & Van Duren: Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.