Kroos enige topper bij Bayern zonder nieuw contract

Reacties

Nu Arjen Robben op het punt staat zijn in 2015 aflopende contract bij Bayern München met twee jaar te verlengen, is Toni Kroos de enige topspeler van de regerend kampioen van Duitsland die niet langdurig vastligt. De vraag is dan ook of het daar nog wel van komt.

Kroos enige topper bij Bayern zonder nieuw contract

De clubleiding van Der Rekordmeister spande zich de afgelopen tijd in om zoveel mogelijk dragende spelers van de huidige selectie voor de club te behouden. De kans is echter aanwezig dat Kroos (rechts op de foto met Robben) het voorbeeld van zijn ploeggenoten niet gaat volgen. De onderhandelingen van de technisch begaafde middenvelder met de club verlopen moeizaam.

Kroos deed woensdagmiddag op zijn Facebook-pagina hard zijn best de speculaties de kop in te drukken. 'Ik heb het erg naar mijn zin als basisspeler bij Bayern, maar feit is wel dat we het niet eens kunnen worden over een nieuw contract. Zo'n groot probleem is dat ook weer niet, het loopt immers nog tot 2015. We zullen zien wat de toekomst brengt.'

Toch is het aanblijven van Kroos niet zo vanzelfsprekend als hij zelf doet vermoeden. Behalve de moeizame contractonderhandelingen speelt ook de status van de 24-jarige international een rol. Door de komst van miljoenenaankoop Thiago Alcántara heeft hij er een geduchte concurrent bij op het middenveld, waar verder sleutelspeler Bastian Schweinsteiger en sinds dit seizoen ook aanvoerder Philipp Lahm doorgaans op een vaste basisplaats kunnen rekenen.

In dat opzicht was het veelzeggend dat trainer Josep Guardiola vorige week liet doorschemeren dat hij er niet zonder meer van uitgaat dat Kroos na dit seizoen nog speler van Bayern is én hem op de bank zette tegen Eintracht Frankfurt. 'Het kan soms snel gaan in het voetbal. Het ene moment staat een speler nog hier onder contract, het andere moment kan hij vertrokken zijn', aldus de trainer van Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.