Guardiola was bang dat Bayern publiek verveelde

Reacties

Josep Guardiola is hard op weg naar de 24ste titel van Bayern München in de Bundesliga. De coach was na afloop zeer te spreken over het sublieme optreden van zijn elftal tegen Eintracht Frankfurt (5-0 overwinning).

Guardiola was bang dat Bayern publiek verveelde

'Dit was onze beste thuiswedstrijd van dit seizoen', zegt Guardiola tijdens de persconferentie. 'Ik ben erg content. Mijn spelers hebben heel erg goed gespeeld. We hadden de hele wedstrijd de controle en brachten onze aanvallend ingestelde spelers steeds in stelling.'

'Maar ik ben ook blij voor de fans. Tijdens de eerste seizoenshelft was ik weleens bang dat het publiek in de Allianz Arena verveeld was', aldus Guardiola. Dat zijn ploeg goed speelde bleek wel uit de statistieken van spelverdeler Thiago. De Spanjaard had 185 balcontacten. Nog nooit eerder kwam een speler op het hoogste Duitse voetbalpodium zo vaak in balbezit.

Arjen Robben, een andere uitblinker bij Der Rekordmeister, maakte in de tweede helft zijn opwachting. Twee minuten na zijn entree tekende hij de derde treffer van de avond aan. De reserve-captain van Oranje was vanzelfsprekend tevreden na afloop. Met name over de teamprestatie. 'Iedereen wil van de koploper winnen. Belangrijk is nu om gefocust te blijven.'

Bayern wint daarmee al voor de elfde keer op rij in de Bundesliga. De ongenaakbare lijstaanvoerder heeft inmiddels een voorsprong van dertien punten opgebouwd op achtervolger Bayer Leverkusen, waarmee het veroveren van de titel een formaliteit lijkt geworden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.