Krol: 'Revanche op de president geeft een goed gevoel'

Reacties

Ruud Krol heeft met het behaalde kampioenschap van Espérance Sportive de Tunis wraak genomen op zijn vorige werkgever CS Sfaxien, de nummer twee van de Tunesische competitie. Espérance was zondag met 1-0 te sterk voor Monastir, waardoor de 26ste landstitel in de wacht werd gesleept.

Krol: 'Revanche op de president geeft een goed gevoel'

Krol vertrok in december vanwege de financiële wanorde bij Sfaxien, waarmee hij vlak daarvoor de African Confederation Cup veroverde. 'Revanche op de president van Sfaxien geeft een goed gevoel', zegt de Nederlandse trainer tegen Voetbal International. 'Ik heb daar met veel plezier gewerkt, maar kon niet meer samenwerken met die voorzitter.'

'Dat kwam puur door het administratieve gedeelte, waarbij afspraken niet werden nagekomen. Mijn vertrek bij Sfaxien was voor mij ook een extra motivatie bij Espérance. Ik ben in januari aan de slag gegaan bij deze club en sindsdien hebben we geen wedstrijd meer verloren', aldus de 65-jarige Amsterdammer.

'Toe stonden we tweede en nu zijn we, met nog twee speelronden te gaan, kampioen van Tunesië. De ontlading was groot, al was dat niet merkbaar in het stadion vanwege het geringe aantal toeschouwers. Vanwege rellen in de laatste periode mogen de stadions om veiligheidsredenen maar voor tien procent gevuld worden tijdens slotfase van competitie', legt Krol uit.

Bevestiging
Bij zijn aanstelling was de doelstelling duidelijk bij de recordkampioen van Tunesië. 'Makkelijk was het niet, want we moesten een behoorlijke inhaalslag maken voor de titel', blikt Krol terug. 'Maar het is wel duidelijk dat ze het financiële gedeelte beter voor elkaar hebben. Dat zie je ook terug in de spelersgroep. Deze club heeft de middelen om goede voetballers aan te trekken, al wil ik na dit seizoen ook jeugd laten doorstromen.'

De oud-international was afgelopen jaar ook enkele maanden werkzaam als bondscoach van Tunesië. Krol moest het land naar het WK zien te loodsen, maar Tunesië was in de play-offs niet opgewassen tegen Kameroen. 'Een enorme domper, zeker als je terugdenkt aan die blunder van een van mijn mandekkers. Daarom voelt deze titel misschien ook wel als een soort bevestiging.' (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.