Kroatië vervangt Mocinic op laatste moment voor Badelj

Reacties

Een dag voor de openingswedstrijd van het WK tegen gastland Brazilië heeft Kroatië nog een wijziging doorgevoerd in de selectie voor de mondiale eindronde. Bondscoach Niko Kovac heeft Milan Badelj opgeroepen als vervanger van Ivan Mocinic.

Kroatië vervangt Mocinic op laatste moment voor Badelj

Mocinic kreeg aanvankelijk nog de voorkeur boven Badelj, maar de 25-jarige middenvelder van Hamburger SV mag nu alsnog afreizen naar Brazilië. Mocinic kreeg opnieuw last van de enkelblessure die hem al langer parten speelde en staat volgens Kovac nog twee tot drie weken aan de kant door het opnieuw opspelen van de kwetsuur.

De 21-jarige middenvelder van HNK Rijeka, die zijn interlanddebuut nog moest maken, ziet zijn eerste eindtoernooi daardoor aan zich voorbijgaan. 'We moeten handelen in het belang van de nationale ploeg, maar ook in dat van de speler en zijn club', luidt de redenatie van Kovac, die Mocinic aanvankelijk nog selecteerde omdat hij 'jonger is en agressiever speelt' dan Badelj (rechts op de foto met Sime Vrsaljko).

De medische commissie van de FIFA moet de last minute-wijziging wel nog goedkeuren. WK-deelnemers mogen tot 24 uur voor hun eerste wedstrijd een speler vervangen wegens blessureleed. Kroatië speelt donderdagavond om 22.00 uur plaatselijke tijd tegen Brazilië. Badelj zal zich een dag later, op 13 juni, bij zijn ploeggenoten voegen.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.