Blessure Pranjic bezorgt Kroaten defensief probleem

Reacties

Enkele dagen voor de start van het WK kampt de Kroatische bondscoach Niko Kovac met flink wat kopzorgen. Hij kan donderdag tegen Brazilië zo goed als zeker niet beschikken over Danijel Pranjic. Ook de inzetbaarheid van Gordon Schildenfeld is hoogst onzeker.

Blessure Pranjic bezorgt Kroaten defensief probleem

Pranjic hield aan het oefenduel met Australië van vrijdag (1-0 zege) een blessure aan zijn linkerenkel over. Even werd ervoor gevreesd dat de linksback van Panathinaikos het hele WK zou missen, maar zoals het er nu naar uitziet kan hij tegen Kameroen (18 juni) en Mexico (23 juni) wel spelen.

Dat is een flinke opluchting voor Kovac, omdat hij in zijn 23-koppige selectie geen directe vervanger voor Pranjic tot zijn beschikking heeft. Pranjic is de enige linksbenige verdediger, door het geblesseerd afvallen van Ivan Strinic. Bij Pranjic' verwachte absentie moet Kovac dus improviseren, wat waarschijnlijk inhoudt dat Darijo Srna van rechts naar links verhuist.

Naast de kwetsuur van de ex-speler van SC Heerenveen kampt Kovac nog met een defensief probleem, want Schildenfeld kampt met een spierblessure. De centrumverdediger van Panathinaikos maakte kans op een basisplek in het hart van de defensie, maar zijn inzetbaarheid tegen Brazilië staat op losse schroeven. Kovac kan tegen het gastland sowieso niet beschikken over de geschorste Mario Mandzukic.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.