Brazilië moeizaam langs Servië tijdens laatste test

Zonder te overtuigen heeft Brazilië zijn laatste wedstrijd in aanloop naar het WK omgezet in een overwinning. De ploeg van bondscoach Luis Felipe Scolari had in São Paulo veel moeite met Servië: 1-0.

Sterker nog, de bezoekers - waar Dusan Tadic (FC Twente) net als de voormalige Vitesse-spelers Vladimir Stojkovic en Nemanja Matic een basisplaats had - waren voor rust de betere ploeg. David Luiz kon maar net voorkomen dat een voorzet van Aleksandar Kolarov tot doelpunt werd gepromoveerd, terwijl ook Aleksandar Mitrovic kansrijk was voor het doel van Júlio César.

Bij rust werd Brazilië getrakteerd op een voorzichtig fluitconcert van de kritische fans, waarna de start van de tweede helft beter was voor de Seleção. In de 59ste minuut kwam Scolari's ploeg ook op voorsprong via Fred. Vanuit het niets scoorde de spits op aangeven van Thiago Silva. Hulk leek de voorsprong te verdubbelen, maar om onverklaarbare redenen werd zijn doelpunt afgekeurd.

Kort voor tijd kreeg ook Nemanja Gudelj nog speeltijd bij Servië, maar de middenvelder van AZ kon niets meer aan de uitslag veranderen. Het bleef bij 1-0, waardoor Brazilië zich kan voorbereiden op de openingswedstrijd van het WK. Over vijf dagen, wederom in São Paulo, is Kroatië de tegenstander.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.