Krimse clubs waarschijnlijk naar Russische Liga

De Russische annexatie van De Krim heeft vergaande consequenties voor de clubs afkomstig van het tot voor kort Oekraïense schiereiland, Tavria Simferopol en Sevastopol. De kans is groot dat de Krimse clubs de competitie van Oekraïne verruilen voor de Russische.

Krimse clubs waarschijnlijk naar Russische Liga

Rustam Temurgaliyev, vice-president van De Krim, vindt dat Simferopol en Sevastopol na het lopende seizoen moeten overstappen naar de Russische Premier Liga. Beide clubs maken deze jaargang af in de hoogste afdeling van Oekraïne, waarin zij een bijrol vervullen. Simferopol staat laatste, terwijl Sevastopol de elfde plaats bezet.

Als het aan Sevastopol ligt, maakt het de overstap naar Rusland. De club heeft daartoe al een verzoek ingediend bij de UEFA en wacht een reactie van de Europese voetbalbond af. Simferopol, dat in 1992 kampioen werd van het toen net onafhankelijk geworden Oekraïne, sprak zich nog niet uit over een eventuele stap naar Rusland.

De Oekraïense bond hoopt Sevastopol en Simferopol aan boord te houden, maar erkent dat dat waarschijnlijk een lastig verhaal wordt. 'Deze clubs moeten ook aan hun toekomst denken. Als bond zullen wij onderzoeken wat in deze situatie het beste is voor alle betrokken partijen', aldus een verklaring.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen