Kovac ziet aanpassing mislukken en baalt van corners

Reacties

Bondscoach Niko Kovac van Kroatië kon zich na de 3-1 nederlaag tegen Mexico alleen maar neerleggen bij het verlies. Toch was hij het niet eens met de opmerking dat de Mexicanen veel beter waren.

Kovac ziet aanpassing mislukken en baalt van corners

'Ik moet ze feliciteren, ze waren ruim vijftig minuten de betere ploeg', was Kovac voorzichtig. Zijn ploeg had de gehele wedstrijd weinig te vertellen tegen Mexico, maar daar wilde de oefenmeester weinig van weten. 'Dat is voetbal: duels tussen gelijkwaardige tegenstanders worden beslist op details. Dit keer waren standaardsituaties die details.'

Twee keer was de Mexicaanse captain Rafael Márquez belangrijk voor zijn land. Uit een corner kopte hij eerste de 1-0 binnen, tegen het einde kopte hij een hoekschop door, waardoor ploeggenoot Javier Hernández kon scoren voor de 3-0. Tussendoor had Andrés Guardado het tweede doelpunt gemaakt, vlak voor tijd deed Ivan Perisic pas iets terug namens Kroatië.

Kovac besloot tijdens de wedstrijd zijn tactiek wat aan te passen. Danijel Pranjic verhuisde naar de linkerkant, maar dat pakte niet goed uit. 'Toen kregen we snel een goal tegen. Toen het spel wat opener werd, liet Mexico zien hoe gevaarlijk ze kunnen zijn. We hebben het Kroatische volk in ieder geval plezier bezorgd, zeker in de eerste twee groepswedstrijden, maar vandaag was de tegenstander beter', wilde Kovac uiteindelijk wel toegeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.