Kroatië, Mexico of Brazilië volgende horde voor Oranje

Reacties

Dankzij een 2-0 zege op Chili plaatste Oranje zich als groepswinnaar voor de achtste finale, waarin het zondag om 18.00 uur (Nederlandse tijd) aantreedt tegen de nummer twee uit Groep A. Wordt het Brazilië, Kroatië of Mexico?

Kroatië, Mexico of Brazilië volgende horde voor Oranje

In Groep A is de situatie complex. Op dit moment hebben Brazilië en Mexico (beide vier punten uit twee duels) de beste papieren om die groep te winnen. Het gastland heeft een streepje voor op de Midden-Amerikanen vanwege een beter doelsaldo; + 2 tegen +1.

Maar ook Kroatië (drie punten na twee duels) is nog kansrijk. Een zege op Mexico biedt zekerheid, maar bij een nederlaag van Brazilië tegen het uitgeschakelde Kameroen volstaat zelfs een gelijkspel voor een plaats bij de laatste zestien.

De winnaar van Groep A speelt zaterdag 28 juni (aftrap 18.00 uur) in Belo Horizonte tegen Chili. Nederland ontmoet zondag 29 juni (ook 18.00 uur) in Fortaleza de nummer twee van Groep A.

Als Oranje in de achtste finale te sterk is voor Brazilië, Kroatië en Mexico dan wacht in de kwartfinale waarschijnlijk de winnaar van het duel tussen Costa Rica (op dit moment koploper Groep D) en Ivoorkust (nummer twee Groep C).

Na de 2-0 zege op Chili liet bondscoach Louis van Gaal weten dat hij blij is dat Nederland in deze kant van het schema is terechtgekomen. 'Door eerste te worden hebben we een betere voortzetting van het toernooi behaald dan als we tweede waren geworden. Dus we gaan een voortzetting in die in mijn ogen gunstiger is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.