Koppositie Leicester in gevaar door gelijkspel tegen WBA

Reacties

Na vijf speelronden moet Leicester City de koppositie in de Premier League woensdag mogelijk weer afstaan. Dankzij het 2-2 gelijkspel tegen West Bromwich Albion kan Tottenham Hotspur bij een zege op West Ham United op gelijke hoogte komen. De nummer twee van Engeland heeft een beter doelsaldo, waardoor het puntenverlies tegen WBA de sensatie uit Leicester mogelijk duur komt te staan.

Koppositie Leicester in gevaar door gelijkspel tegen WBA

Het verschil tussen West Brom en Leicester bedroeg aan het einde van vorig seizoen nog drie punten in het voordeel van The Baggies. Dit jaar heeft de ploeg van manager Claudio Ranieri liefst 21 punten meer, maar desondanks had de koploper van Engeland de grootste moeite de nummer dertien van de Premier League te bedwingen. Zeker omdat The Foxes na een vroege tegengoal de achtervolging moesten inzetten.

Leicester was voortvarend begonnen aan het thuisduel, maar incasseerde na tien minuten desondanks de eerste competitiegoal op eigen veld sinds 14 december toen José Salomón Rondón na een dieptepass van Darren Fletcher (op de foto in duel met Jamie Vardy) sneller bij de bal was dan Robert Huth. De Duitse verdediger moest toezien hoe de Venezolaanse spits de bal onder doelman Kasper Schmeichel doorschoot. De derde zege op rij van WBA hing daarmee in de lucht.

Clubicoon Andy King, al goed voor ruim 300 duels in het shirt van Leicester, luisterde zijn zeldzame basisplaats op met zijn eerste Premier League-goal van het seizoen.
Clubicoon Andy King, al goed voor ruim 300 duels in het shirt van Leicester, luisterde zijn zeldzame basisplaats op met zijn eerste Premier League-goal van het seizoen.

Net als tijdens de duels met Everton (1-0) en Crystal Palace (3-2) nam de ploeg van manager Tony Pulis al in het eerste kwartier de leiding, maar Leicester liet zich er niet door uit het veld slaan. Met name Riyad Mahrez zorgde regelmatig voor gevaar. De fraaie acties van de Algerijnse dribbelaar leverden aanvankelijk geen doelpunt op, totdat hij een lange bal van Mark Albrighton vlak voor rust subtiel doodmaakte met zijn hak. Andy King schoot vervolgens raak.

Het fraaie doelpunt van de vervanger van de geblesseerde sterkhouder N'Golo Kanté betekende de voorsprong, omdat Danny Drinkwater met een van richting veranderd schot een kwartier eerder al gelijk had gemaakt. Tegenover die gelukkige 1-1 stonden kopballen van Shinji Okazaki en Vardy die tegen de lat belandden. Een prachtige vrije trap van Craig Gardner betekende daarom dat WBA na vijftig minuten weer terug in de race was.

Om toch nog een doorbraak te forceren bracht Ranieri opnieuw Leonardo Ulloa. De Argentijnse spits groeide zaterdag in de 89ste minuut nog uit tot matchwinner tegen Norwich City (1-0), maar dit keer bleef de winnende treffer uit. Vardy stuitte na fanatiek doorjagen op doelman Ben Foster, terwijl captain Wes Morgan in de slotfase recht op de Engelse doelman schoot. Ulloa was in de extra tijd ook nog dichtbij, maar de bal rolde voorlangs. Woensdag kan Tottenham profiteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.