Ranieri opgelucht na volgende stap richting titel

Reacties

Leicester City-manager Claudio Ranieri is ontzettend opgelucht na de 1-0 zege op Norwich City. 'Ik maakte me ontzettend veel zorgen over deze wedstrijd', biechtte de Italiaan op.

Ranieri opgelucht na volgende stap richting titel

Leicester speelde zijn laatste duel twee weken geleden. 'Ik was bang dat we ons ritme en onze spirit kwijt waren geraakt na zo'n lange pauze', aldus Ranieri tegen de BBC. 'Maar ik ben nu heel erg opgelucht. Dit was een heel zware wedstrijd voor ons.'

Ranieri zag tegen Norwich zijn voorspelling van twee weken geleden uitkomen. 'Na het duel met Arsenal (2-1, red.) zei ik al dat voor ons wedstrijden tegen een club als Norwich lastiger zijn dan toppers als tegen Arsenal. Dat bleek. Norwich maakte het ons heel moeilijk. De ruimtes waren heel klein, maar we bleven er tot het allerlaatste moment voor gaan. Daar ben ik heel trots op', vervolgde Ranieri.

Dat doorzettingsvermogen resulteerde in de 89ste minuut in de enige goal, die op naam kwam van Leonardo Ulloa. 'Een heel belangrijke goal', zei Ranieri, wetende dat zijn ploeg de kansen op de titel nu in eigen hand houdt. Dat was bij een remise of nederlaag niet zo geweest. 'Als onze concurrenten beginnen te winnen, kan het zomaar zijn dat ze vanaf nu al hun wedstrijden winnen. Wij bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Elk duel is voor ons een finale', sloot hij af met een cliché.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.