Koploper Nice kan ook winnen zonder Balotelli

Reacties

Olympique Nice heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Caen van twee weken geleden (1-0). De koploper in de Franse Ligue 1 zegevierde met 0-1 bij Saint-Étienne. Mario Balotelli ontbrak bij de gasten.

Koploper Nice kan ook winnen zonder Balotelli

De nederlaag bij Caen betekende het eerste verlies van dit seizoen voor de ploeg uit het zuiden van Frankrijk. Op bezoek bij Saint-Étienne herstelde Nice zich van die nederlaag.

De bezoekers misten Balotelli. Hij keek geschorst toe, omdat hij tegen Caen alweer zijn vijfde gele kaart van het seizoen incasseerde. Daardoor was hij automatisch voor één duel geschorst.

Zonder de Italiaanse spits lukte het Nice lange tijd niet om het verschil te maken. Na ruim een uur brak Valentin Eysseric de ban. Dat deed de middenvelder op fraaie wijze. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal hard in de linker bovenhoek.

Omdat Nice de punten over de streep trok, nestelde de ploeg zich weer aan kop met 32 punten uit dertien wedstrijden. AS Monaco en Paris Saint-Germain wonnen eerder dit weekend al en volgen op drie punten. Saint-Étienne is de nummer negen en heeft na dertien wedstrijden achttien punten. Bij die ploeg speelde Oussama Tannane niet mee. Twee weken geleden, in het duel met Metz, kreeg de oud-speler van Heracles Almelo en SC Heerenveen de rode kaart (twee gele kaarten) en dus was ook hij geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.