Di María eist hoofdrol op bij Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain heeft zich dankzij de zege op FC Nantes (2-0) naast Ligue 1-koploper AS Monaco genesteld. Ángel Di María was de (on)gelukkige.

PSG-trainer Unai Emery hield rekening met de vermoeienissen van de WK-kwalificatiereeks door onder anderen Edinson Cavani op de bank te posteren. Bij absentie van de Uruguayaanse clubtopscorer nam Di María de honneurs waar.

Voor hem werd het een bijzondere avond in Parc des Princes. Di María had sinds april droog gestaan in Ligue 1. Na vijftien competitieduels, waarvan elf dit seizoen, zonder doelpunt brak de Argentijn tegen FC Nantes eindelijk de ban. In de dertiende minuut verschalkte hij doelman Remy Riou na een gekraakte Parijse aanval.

Na een half uur probeerde Di María de marge te vergroten met een lob van ruim 45 meter. De bal ging net naast het doel van Nantes. Het bleek een van de laatste wapenfeiten van de Argentijn, die tien minuten voor rust geblesseerd het veld moest verlaten.

De marge bleek een voldoende basis voor een volgende zege voor PSG, dat vier jaar geleden voor het laatst in de maand november een competitieduel verloor. De Parijse formatie mocht daarvoor ook doelman Kevin Trapp dankbaar zijn voor diens knappe reddingen op inzetten van Yacine Bammou en zijn eigen teamgenoot Thiago Silva.

Invaller Jesé nam met een benutte strafschop in de laatste minuut de onzekerheid weg. Het was zijn eerste goal in dienst van Paris Saint-Germain, dat in de extra tijd Javier Pastore met een knieblessure zag afhaken.

Door de overwinning komt PSG in punten gelijk met koploper AS Monaco, dat vrijdag een ruime zege boekte bij Lorient (0-3). Olympique Nice kan zondag de eerste plaats heroveren als het bezoek aan Saint-Étienne minimaal een punt oplevert.