'El Tigre' Falcao brult weer als in zijn beste dagen

Reacties

Radamel Falcao was al min of meer afgeschreven na zijn mislukte huurperiodes bij Chelsea en Manchester United, maar de dertigjarige spits is dit seizoen weer ouderwets op dreef. Vrijdagavond leidde de Colombiaan zijn club AS Monaco naar de koppositie van de Ligue 1 door met zijn eerste balcontact de score te openen op bezoek bij Lorient.

'El Tigre' Falcao brult weer als in zijn beste dagen

Monaco had zich een uur lang stukgebeten op de defensie van de thuisploeg, toen trainer Leonardo Jardim besloot zijn topschutter dan toch maar van stal te halen. Falcao stond niet aan de aftrap omdat hij vermoeid en pas laat was teruggekeerd uit Zuid-Amerika, waar hij met zijn land had gestreden om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Desondanks sloeg El Tigre met de scherpte van een hongerig roofdier toe, toen de bal met een gelukje voor zijn voeten belandde: 0-1.

Monaco liep daarna uit naar een 0-3 zege en staat voor even bovenaan in Frankrijk, al komt Olympique Nice later dit weekend nog in actie. Waar Mario Balotelli bij die club zijn loopbaan nieuw leven heeft ingeblazen, geldt dat voor Falcao net zo goed sinds hij is teruggekeerd in het prinsdom. Zijn treffer tegen Lorient was alweer zijn zesde in de laatste vijf officiële duels. Met één goal per zeventig minuten heeft de kopspecialist een moyenne dat bewijst dat hij zijn neus voor goals allerminst is verloren.

Radamel Falcao, in zijn tijd bij FC Porto en Atlético Madrid gezamenlijk goed voor 142 goals, prikt de bal achter doelman Paul Delecroix in het uitduel van vrijdagavond met Lorient.
Radamel Falcao, in zijn tijd bij FC Porto en Atlético Madrid gezamenlijk goed voor 142 goals, prikt de bal achter doelman Paul Delecroix in het uitduel van vrijdagavond met Lorient.

Trainer Leonardo Jardim verbaast het niet. 'De club en ik zijn altijd blijven geloven in Falcao.' Ook vice-voorzitter Vadim Vasilyev sprak begin deze maand na de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou lovende woorden over de spits, die toen twee keer scoorde. 'Ik wil Falcao feliciteren, zijn harde werken wordt eindelijk beloond. Hij is een geweldige doelpuntenmaker en we gaan zijn carrière weer laten opbloeien bij Monaco, dit is zijn club.'

De laatste jaren werd daar toch wel even aan getwijfeld. Monaco was nog in een wedloop met Paris Saint-Germain verwikkeld toen het in 2013 maar liefst 43 miljoen euro betaalde aan Atlético Madrid voor Falcao. Nadat de voormalig spits van FC Porto een half jaar aan de kant had gestaan door een kruisbandblessure, had het er alle schijn van dat de Monegasken van hem af wilden. Falcao scoorde echter dusdanig moeilijk in zijn huurperiodes voor United en Chelsea, dat een transfer uitbleef.

Afgelopen zomer keerde Falcao dus terug in het belastingparadijs aan de Côte d'Azur, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt. Na een veelbelovend begin, met twee goals in het tweeluik van de voorronde van de Champions League met Fenerbahçe, leken een hamstringblessure en een hersenschudding een opleving in de weg te staan. De laatste weken draait de doelpuntenmachine van de volledig herstelde Falcao echter op volle toeren. El Tigre brult weer als in zijn beste dagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.