Kompany rekent meteen op buitenkansje Zirkzee

Reacties

Door de komst van de Conference League speelt Anderlecht voor het eerst sinds 2018 weer eens in Europa, trainer Vincent Kompany heeft besloten om aanwinst Joshua Zirkzee meteen op te nemen in de wedstrijdselectie.

Kompany rekent meteen op buitenkansje Zirkzee
© Pro Shots
Laçi
Laçi
0 - 3
Anderlecht
Anderlecht

Via de competitie lukte het Anderlecht de voorgaande seizoenen niet om Europees voetbal af te dwingen, maar deze donderdagavond spelen de Belgen de eerste Europese wedstrijd sinds de 0-0 tegen Dinamo Zagreb in de groepsfase van de Europa League. Op 13 december 2018 viel het doek voor Anderlecht, dat als laatste eindigde in de groep.

KF Laçi is donderdag de tegenstander van Anderlecht, de club reist mét huurling Zirkzee af naar Albanië. 'Josh is klaar, hij kan van waarde zijn', stelde trainer Kompany op de persconferentie voor het duel. 'Hij scoort makkelijk, is technisch sterk, niet traag en sterk met het hoofd. We hebben de hele markt afgezocht, hij was een buitenkansje.'

Voor Kompany voelt het goed dat Anderlecht weer actief is in Europa. 'Dit is een mooie eerste stap, op termijn willen we weer naar het hoogste podium. We hebben moeilijke tijden meegemaakt, maar nu zijn we er. We gaan dit zeker niet onderschatten. Ik heb er zin in, de ploeg ook, het belang is bijzonder groot.'

Anderlecht is een potentiële tegenstander van Vitesse in Europa. Als de Belgen winnen van FK Laçi en Vitesse afrekent met Dundalk, treffen de twee clubs elkaar in de play-offs. Dan staat er een ticket voor de groepsfase van de allereerste Conference League op het spel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.