Kogel door de kerk: Piroe verruilt PSV voor Championship

Reacties

Joël Piroe vertrekt definitief van PSV naar Swansea City. De 21-jarige aanvaller levert de Eindhovense club, inclusief bonussen, twee miljoen euro op. Er is ook sprake van een doorverkooppercentage. Piroe tekent in Wales een contract voor drie jaar.

Kogel door de kerk: Piroe verruilt PSV voor Championship
© Pro Shots

Bij The Swans komt Piroe in het Championship terecht. Swansea liep vorig seizoen op de valreep promotie naar de Premier League mis door in de finale van de play-offs met 2-0 van Brentford te verliezen.

PSV en Swansea waren het, zoals VI eerder al meldde, al eens over de voorwaarden. De transfer liep echter vertraging op vanwege Brexit-regelgeving. Een werkvergunning is sinds de Brexit verplicht. Nu dat geregeld is, zijn alle plooien gladgestreken.

PSV nam eerder deze week ook (tijdelijk) afscheid van Timo Baumgartl, die verhuurd wordt aan 1. FC Union Berlin. André Ramalho werd voor zijn plek aangetrokken.

Piroe speelde vorig seizoen elf wedstrijden voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. Dat deed hij voornamelijk als invaller. In die elf wedstrijden kwam hij één keer tot scoren. Verder maakte Piroe zijn minuten bij Jong PSV.

In het seizoen 2019/20 werd de aanvaller uit Wijchen verhuurd aan Sparta Rotterdam. Daar kwam hij in Eredivisie-verband tot achttien wedstrijden en twee doelpunten.

Clubwatcher Marco Timmer zette de mogelijke volgende transfers bij PSV op een rijtje:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Swansea City
Meer over Swansea City
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Championship
Meer over Championship
Meer Piroe
Meer over Piroe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.