Koeman wil herhaling van kunststukjes uit 2006 en 2013

Reacties

Ronald Koeman wil bij de competitiestart met Southampton een oud kunstje herhalen: winnen bij Liverpool. De Nederlandse manager begint zondagmiddag aan zijn loopbaan in de Premier League.

Koeman wil herhaling van kunststukjes uit 2006 en 2013

Het wordt voor Koeman en Southampton een pikant duel op Anfield Road. Liverpool nam deze zomer namelijk bijna de gehele ruggengraat van het elftal van Southampton dat vorig seizoen zo goed presteerde over. Zo lokte Brendan Rodgers verdediger Dejan Lovren, middenvelder en aanvoerder Adam Lallana en spits Rickie Lambert naar de Merseyside.

Over die sentimenten wilde Koeman het in de persconferentie op vrijdag echter niet hebben. 'Het is prachtig om daar aan het seizoen te mogen beginnen', vond hij. 'We weten dat het een lastige wedstrijd is, maar iedereen begint op nul. Iedereen moet het nu weer opnieuw laten zien en ik denk dat we prima voorbereid zijn.'

Hij heeft een goed gevoel, al is het alleen maar vanwege het verleden. 'De spelers weten hoe het is om op Anfield Road te winnen, net als ik weet hoe het is om dat als manager te doen. We zijn er klaar voor.' In september vorig jaar won Southampton de competitiewedstrijd bij Liverpool met 1-0 door een doelpunt van Lovren, die nu dus bij The Reds speelt. In 2006 wist Koeman, als trainer van Benfica, in de kwartfinale van de Champions League bovendien met 2-0 te winnen bij Liverpool.

Met een grotendeels vernieuwd elftal hoopt Koeman dat hij en zijn ploeg die twee kunststukjes kunnen herhalen. De ex-trainer van onder meer Feyenoord, PSV en Ajax zag naast het Liverpool-trio ook mannen als Luke Shaw en Calum Chambers vertrekken en kreeg daar tot nu toe zeven aanwinsten (waaronder ex-Eredivisionisten Dusan Tadic en Graziano Pellè) voor terug. 'Toch zijn we nog op zoek naar één of twee spelers, vooral een vleugelspits. Daar is de club hard mee bezig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.