Koeman haalt Long: 'Ander soort spits dan Pellè'

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman kan zondag tegen Liverpool ook beschikken over Shane Long. De 27-jarige Ierse aanvaller komt over van Hull City.

Koeman haalt Long: 'Ander soort spits dan Pellè'

Koeman prijst zich gelukkig met de extra keuze die hij heeft als het gaat om de invulling van de spitspositie. 'Shane is een andere aanvaller dan Graziano Pellè, en dat hadden we nodig', zei de oud-international op de website van The Saints.

'Hij heeft een fantastische werklust. Hij is steeds in beweging, werkt altijd en is zeer nuchter. Hij heeft een prima persoonlijkheid', is Koeman vol lof over de aanvaller, die voor vier jaar tekende bij Southampton.

Met het binnenhalen van Long is naar verluidt een bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid. Daarmee zijn de transferuitgaven deze zomer bij Southampton opgelopen tot ruim zestig miljoen, waarvan bijna de helft voor de Eredivisiekrachten Pellè en Dusan Tadic.

Die financiële ruimte heeft Southampton na de zomer-exodus. Door het verkopen van onder anderen Luke Shaw (aan Manchester United voor 38 miljoen euro), Adam Lallana (Liverpool, 31 miljoen), Dejan Lovren (Liverpool, 25 miljoen) en Calum Chambers (Arsenal, 20 miljoen) hebben The Saints zelfs nog geld over om de selectie van Koeman verder van vers bloed te voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.