Koeman hengelt recordkeeper Forster binnen

Reacties

De selectie van manager Ronald Koeman bij Southampton begint langzaam vorm te krijgen. Met Fraser Forster, die overkomt van Celtic, kan hij komend seizoen beschikken over een betrouwbare sluitpost. Celtic ontvangt circa twaalf miljoen euro voor Forster, die voor vier jaar tekent bij de Saints.

Koeman hengelt recordkeeper Forster binnen

'Dit is een belangrijke volgende stap in de wederopbouw van de ploeg', zei Koeman over de komst van de doelman. 'Fraser past perfect bij de spelers die we al hebben. Hij zal veel kwaliteit toevoegen aan deze selectie.'

Vorig seizoen was de 26-jarige Engelsman een rots in de branding voor Celtic. Hij brak een aantal stokoude records door lange tijd zijn doel schoon te houden. Zo greep Forster het clubrecord dat Charlie Shaw in het seizoen 1921/22 had neergezet door elf duels op rij de nul te houden. Pas na 1256 minuten kreeg Forster op 25 februari tegen Aberdeen weer een tegengoal, waarmee hij het Schotse competitierecord flink aanscherpte.

Zijn goede prestaties leverden Forster een plaats op in de WK-selectie van Engeland, maar in Brazilië moest hij vanaf de bank toezien hoe zijn land al in de groepsfase werd uitgeschakeld. Bij Southampton moet hij de concurrentiestrijd aangaan met de 34-jarige Artur Boruc, die eveneens voor Celtic speelde.

Renovatie
De selectie van Koeman onderging deze zomer een flinke renovatie. Met Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren, Luke Shaw en Calum Chambers vertrokken vijf sterkhouders bij de Engelse subtopper. Forster is na Ryan Bertrand, Dusan Tadic, Saphir Taïder en Graziano Pellè alweer de vijfde aanwinst voor Koeman, die op 17 augustus de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.