Koeman sluit deal met Inter en ruilt Osvaldo voor Taïder

Reacties

Southampton en manager Ronald Koeman hebben twee vliegen in één klap geslagen. Pablo Daniel Osvaldo vertrekt naar Internazionale, Saphir Taïder bewandelt de omgekeerde weg. De deal werd onlangs al aangekondigd door Koeman, maar is nu dus helemaal rond.

Koeman sluit deal met Inter en ruilt Osvaldo voor Taïder

Spits Osvaldo stapte vorig jaar zomer over van AS Roma naar The Saints, maar de Engelsen verhuurden hem in de afgelopen winterstop al voor een halfjaar aan Juventus.

De komst van Koeman pakte voor de Italiaan ook al niet goed uit: het bleek al snel dat de Nederlander geen prijs op Osvaldo stelde. Nadat hij eerder al werd gesignaleerd in Milaan is de deal nu rond: Osvaldo wordt aanvankelijk voor één seizoen gehuurd door de Italianen, die een optie tot koop hebben.

Andersom komt de 22-jarige Algerijnse middenvelder Taïder (foto) de selectie van Koeman versterken. Het betreft eveneens een huurdeal van één seizoen. Taïder, die afgelopen seizoen tot 25 optredens in de Serie A kwam, speelde voorheen voor het Franse Grenoble en Bologna en was met zijn land actief op het WK in Brazilië.

Hij is na Dusan Tadic (FC Twente), Graziano Pellè (Feyenoord) en Ryan Bertrand (Chelsea) de vierde aanwinst van Koeman, die al een heel bataljon aan spelers zag vertrekken. Zo zijn Adam Lallana, Dejan Lovren, Rickie Lambert, Luke Shaw en Calum Chambers al weg bij Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.