Koeman: 'Nog vier à vijf posities worden anders ingevuld'

Reacties

Ronald Koeman kon na de overwinning van Southampton op de Nederlandse amateurs van EHC/Heuts (0-4) nog weinig zeggen over de staat van zijn ploeg. Daarvoor miste hij nog te veel spelers.

Koeman: 'Nog vier à vijf posities worden anders ingevuld'

De voormalige Feyenoord-trainer debuteerde dinsdagavond bij The Saints met een weinig zeggende overwinning bij Eersteklasser EHC/Heuts uit het Limburgse Hoensbroek: 0-4. Dusan Tadic, die overkwam van FC Twente, viel pas na rust in. Een aantal grote namen, waaronder de net als Koeman van Feyenoord overgekomen Graziano Pellè, bleef aan de kant. De 0-4 had dan ook nog niet veel waarde, zo vertelde de trainer na de wedstrijd aan Voetbal International.

'We zijn nog lang niet klaar, zeker vier à vijf posities moeten nog anders worden ingevuld. Als de competitie begint zal er een heel ander team staan dan vanavond', voorspelde Koeman. De trainer is eigenlijk in elke linie op zoek naar versterking, al liggen zijn prioriteiten bij een nieuwe linksback en vleugelspitsen.

Koeman kon naast Pellè dinsdagavond ook niet beschikken over spelers als Maya Yoshida, Dejan Lovren en Artur Boruc. Eerder vertrokken Adam Lallana en Rickie Lambert al naar Liverpool en werd Luke Shaw weggeplukt door Manchester United. Daar kwamen tot nu toe de Eredivisionisten Tadic en Pellè, die maandag pas aansloot bij Southampton en tegen EHC dus nog niet in actie kwam, voor in de plaats.

Met name de Italiaanse spits gaat een belangrijke pion worden in het team van Koeman, die zijn spel min of meer op Pellè wil gaan afstemmen. 'Van Graziano weet ik al precies wat ik aan hem heb, hij past in het voetbal dat we willen spelen.' Koeman doelde daarmee op verzorgd positiespel, en het spelen met vleugelaanvallers. 'Op z'n Nederlands dus. We zijn op weg, moeten dat type spel nu gaan perfectioneren. Dat is even wennen', stelde Koeman, die benadrukte dat niet álles volgens Nederlands model moet. 'Want wij kunnen veel van de Engelsen leren, hoor. De instelling, mentaliteit en professionalisme zijn hier echt geweldig', was hij lovend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.