Southampton-preses vindt het na 119 miljoen euro genoeg

Reacties

De exodus bij Southampton is ten einde. Dat heeft voorzitter Ralph Krueger stellig aan de BBC laten weten. De werkgever van manager Ronald Koeman kan zich nu ogenschijnlijk gaan toeleggen op het binnenhalen van spelers in plaats van het verkopen.

Southampton-preses vindt het na 119 miljoen euro genoeg

Rickie Lambert (Liverpool, 5,5 miljoen euro), Luke Shaw (Manchester United, 37,5 miljoen euro), Adam Lallana (Liverpool, 31 miljoen euro), Dejan Lovren (Liverpool, 25 miljoen euro) en Calum Chambers (Arsenal, 20 miljoen euro) vertrokken al deze zomer. De club van Koeman harkte daarmee wel 119 miljoen euro binnen, maar vindt het nu genoeg.

Middenvelder Morgan Schneiderlin en aanvaller Jay Rodríguez zouden de volgende twee zijn die Southampton zouden gaan verlaten én veel geld op zouden gaan leveren. Mauricio Pochettino, de voorganger van Koeman, wilde grof geld betalen om een hereniging bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur te laten plaatshebben. Zo ver komt het niet, meent Krueger.

'Jay Rodriguez en Morgan Schneiderlin zullen deel uitmaken van onze basisopstelling als we het nieuwe seizoen ingaan. Ze worden niet verkocht', aldus de preses in gesprek met de BBC. 'We zien deze twee spelers als deel van onze vaste kern. Ik heb inderdaad een onderhoud met officials van Tottenham Hotspur gehad, maar daar is met geen woord gerept over spelers van Southampton.'

Schneiderlin reageerde op Twitter onthutst op het veto.
Schneiderlin reageerde op Twitter onthutst op het veto.

Eredivisie
Southampton haalde pas twee spelers terug. Zowel Dusan Tadic als Graziano Pellè werd uit de Eredivisie weggeplukt. FC Twente kan uiteindelijk een totale transfersom (verspreid over termijnen en met enkele bonussen meegerekend) van veertien miljoen euro tegemoet zien en Feyenoord tien miljoen. Zodoende is er dus nog voldoende budget voor meer versterkingen.

Overigens stelt Krueger ook dat alle beslissingen tot op heden in overleg zijn genomen met Koeman. De vraag is wel hoe betrouwbaar de woorden van de Southampton-voorzitter zijn. Eerder deze zomer, nog voor het vertrek van het vijftal, stelde hij zijn steunpilaren niet te laten vertrekken. 119 miljoen euro later bleken die woorden weinig waard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.