Koeman voert druk op voor thuisduel met Aston Villa

Reacties

Southampton stond medio februari nog vierde, maar de ploeg van manager Ronald Koeman moet door één punt uit de laatste vier wedstrijden nog oppassen dat ze niet naast Europees voetbal grijpt. Volgens Koeman moeten de laatste twee duels met Aston Villa en Manchester City nog vier punten opleveren om de zesde plaats te heroveren op Tottenham Hotspur.

Koeman voert druk op voor thuisduel met Aston Villa

'We weten dat we dicht bij Tottenham staan, het is maar één punt verschil', zei Koeman donderdag tijdens zijn persconferentie. 'Maar we weten ook dat Swansea het de laatste weken erg goed doet, ze staan vlak achter ons (één punt , red.). Dat maakt de situatie lastiger. Er komt net wat meer druk bij kijken. We móéten zaterdag winnen.'

En niet alleen omdat de huidige zevende positie alleen toegang geeft tot de Europa League als Arsenal in de FA Cup-finale wint van Aston Villa. 'De fans zijn geweldig geweest voor de spelers, voor de ploeg en voor de trainers. Natuurlijk wil je ze daarvoor in de laatste thuiswedstrijd bedanken met een overwinning. En die hebben we ook nodig', stelt Koeman.

Met het Villa van Ron Vlaar en Leandro Bacuna treft Southampton een ploeg in vorm. Niet alleen bereikte het de bekerfinale, ook steeg het van de negentiende naar de veertiende plaats sinds manager Paul Lambert plaatsmaakte voor Tim Sherwood. 'Ze zijn een stuk gevaarlijker dan begin dit seizoen', weet Koeman. 'Ze hebben nog één of twee punten nodig om in de Premier League te blijven. Het zal een open wedstrijd worden.'

Voor het belangrijke thuisduel kan Koeman weer een beroep doen op James Ward-Prowse. In tegenstelling tot de twintigjarige middenvelder zijn Jay Rodriguez, die onlangs zijn contract verlengde, en Morgan Schneiderlin nog niet fit genoeg. 'Maar misschien is volgende week wel haalbaar', besloot Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.