Koeman vraagt om mentaliteitsverandering bij spelers

Reacties

Ronald Koeman snapt niet dat Southampton zo slecht voor de dag kwam tegen Leicester City. De Nederlandse manager beklaagde zich over een gebrek aan agressiviteit.

Koeman vraagt om mentaliteitsverandering bij spelers

Leicester won dankzij een bliksemstart eenvoudig met 2-0 van Southampton. 'De tegenstander vecht tegen degradatie en begint dus agressief aan het duel. Als je dat weet, dan kun je niet zo starten als wij dat deden. Ik kan dat moeilijk uitleggen', aldus een balende Koeman bij de BBC.

'We toonden in elk geval nog een reactie na de slechte start', zag Koeman een lichtpuntje aan de horizon. 'Maar we hebben geen fatsoenlijke mogelijkheid gecreëerd. Het eerste doelpunt zegt alles: Riyad Mahrez staat tussen vier van onze spelers en kan toch scoren. Dat vind ik heel moeilijk te verklaren.'

Southampton blijft zevende staan in de Premier League en dat betekent dat Koeman nog niet zeker is van plaatsing voor Europees voetbal. 'Iedereen is hongerig om zich te plaatsen voor de Europa League, want dat zou een geweldige prestatie zijn. We kunnen het nog steeds flikken, maar dan moeten we reageren en onze mentaliteit veranderen. Om te beginnen volgende week', doelde Koeman op het thuisduel met Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.