Koeman: 'Vijf tegengoals is echt abnormaal'

De droomvlucht van Ronald Koeman met Southampton gaat maar door. Zaterdag werd ook Hull City (0-1) aan de zegekar gebonden. 'Ik ben ongelooflijk trots', aldus de manager.

Door de zege verstevigde Southampton zijn tweede plaats in de Premier League. 'Deze overwinning is een echte teamprestatie', aldus Koeman tegenover de BBC. 'Ik vond ons namelijk voor rust niet goed spelen. In de tweede helft ging het beter. We verdedigden compact en hebben na een loodzware week een geweldig resultaat behaald. De manier waarop maakt me trots. Je kunt namelijk niet altijd winnen door goed voetbal. Soms moet je het als team doen en dat hebben we vandaag gedaan.'

Met pas vijf tegendoelpunten na tien duels beschikt Koeman over met afstand de beste verdediging van de competitie. 'Echt abnormaal dat we zo weinig goals tegen hebben gekregen', vervolgt de Nederlander. 'We hebben een hele goede keeper en uitstekende verdedigers, maar deze prestatie is er een van het hele elftal. Verdedigen begint namelijk voorin en op het middenveld met op de juiste manier druk zetten.'

Mede door toedoen van die fantastische verdediging steekt Southampton menig topclub de loef af. Hoelang het sprookje van Koeman en consorten voortduurt, is dan ook de vraag. 'Wij bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. De spirit van het elftal is in elk geval fantastisch. Op de manier waarop zij werken en elkaar helpen maken zij mijn functioneren makkelijk', stelt Koeman tot slot.