Koeman: 'The Special One? Niet aan hem om dat te zeggen'

Reacties

Het geplaagde Chelsea staat zaterdag tegenover Southampton, wat ook een weerzien betekent tussen oude bekenden José Mourinho en Ronald Koeman. Laatstgenoemde gooit in aanloop naar de confrontatie wat olie op het vuur.

Koeman: 'The Special One? Niet aan hem om dat te zeggen'

Koeman, die in het verleden samen met Mourinho onderdeel uitmaakte van de technische staf van Barcelona onder het bewind van Louis van Gaal, liet zich verleiden tot een uitspraak over de zelfbedachte bijnaam van de excentrieke Portugees: The Special One. 'In sommige dingen is hij inderdaad speciaal', lachte de Nederlander tijdens een persbijeenkomst.

'Maar wat houdt dat in: The Special One? Het is een goed streven om de beste te willen zijn, maar het is niet aan iemand om dat over zichzelf te zeggen', deelde de coach van de huidige nummer tien van de Premier League een schimpscheut uit aan zijn voormalige collega, die zich met Chelsea momenteel in onrustig vaarwater bevindt. The Blues slikten midweeks een 2-1 nederlaag in de Champions League bij FC Porto en ook in de Engelse competitie draait het team tot dusver zeer stroef.

'Misschien hebben ze de winnaarsmentaliteit een beetje verloren', probeert Koeman een verklaring te vinden voor de matige prestaties van de Londenaren. 'Het is moeilijk voor een ploeg als je met teleurstellende sportieve prestasties te kampen hebt. Defensief gezien voeren ze ook meer wisselingen door dan vorig seizoen.' Chelsea incasseerde dit seizoen in zeven duels al veertien treffers in de Premier League, wat bijna de helft is van het totale aantal tegendoelpunten van het gehele vorige seizoen.

De Nederlander ziet daarom kansen tegen de zwalkende opponent en voelt zich gesteund door het feit dat beide confrontaties tussen de clubs vorig seizoen in een gelijkspel eindigden. 'Met de resultaten van vorig seizoen in ons achterhoofd geloven we in een goed resultaat. Het is aan ons dat uit te stralen op het veld.'

Het duel tussen Chelsea, dat veertiende staat, en Southampton wordt zaterdag om 18.30 uur op Stamford Bridge gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.