Koeman gaat niet mee in euforie Van Dijk

Reacties

Southampton boekte zaterdag tegen Swansea City (3-1) pas zijn tweede competitiezege van het seizoen, maar toch was manager Ronald Koeman na afloop niet tevreden over de wedstrijd.

Koeman gaat niet mee in euforie Van Dijk

'Ik vond dat we niet goed speelden. Dit is niet het niveau wat ik verwacht van mijn spelers, maar gelukkig waren we veel efficiënter dan normaal en hebben we daardoor gewonnen', aldus Koeman tegen de BBC.

Koeman vond dat zijn ploeg wat gemakzuchtig was in het laatste halfuur, toen er al een 3-0 voorsprong was bereikt. 'We hadden het initiatief moeten nemen, maar we waren alleen maar met verdedigen bezig. Ik had graag gezien dat we op jacht waren gegaan naar meer doelpunten.'

Van Dijk
Voor Virgil van Dijk was de ontmoeting met Swansea wél bijzonder. Met een kopbal na een corner maakte hij zijn eerste doelpunt voor The Saints. 'Het was een hele belangrijke treffer. We hebben de afgelopen weken veel geoefend op standaardsituaties, dus het was heel mooi om op die manier te scoren. Voor mezelf is het natuurlijk ook heerlijk. Ik vind dat we tevreden mogen zijn over ons optreden, want verdedigend hebben we nauwelijks iets weggegeven. Swansea kreeg behalve die strafschop (benut door Gylfi Sigurdsson, red.) geen enkele kans.'

Southampton staat na de zege negende, met negen punten uit zeven wedstrijden. Volgende week wacht de ploeg van Koeman een uitduel met de kwakkelende kampioen Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.