Koeman onderuit bij laagvlieger Burnley na misser Tadic

Southampton-manager Ronald Koeman heeft bij Burnley een pijnlijke nederlaag geleden. Een gemiste strafschop van Dusan Tadic leidde het verlies in: 1-0.

Burnley - Southampton 1-0
Voor Southampton leek de uitwedstrijd tegen Burnley een ideale gelegenheid om wat vertrouwen te tanken, nadat de toppers tegen Manchester City (0-3), Arsenal (1-0) en Manchester United (1-2) waren uitgelopen op nederlagen. Burnley stond immers negentiende in de Premier League en boekte op 8 november (1-0 tegen Hull City) pas de eerste zege van het seizoen.

Koeman liet tegen de degradatiekandidaat de achttienjarige Jake Hesketh zijn basisdebuut maken, maar het jeugdproduct moest na een half uur al met een blessure naar de kant. Hij werd vervangen door James Ward-Prowse, die zijn rentree maakte na drie maanden afwezigheid. Southampton, waar voormalig Eredivisiespelers Toby Alderweireld, Dusan Tadic en Graziano Pellè een basisplaats kregen, had moeite de verdediging van Burnley open te breken.

Na een uur kreeg Southampton met een strafschop een uitgelezen mogelijkheid om de leiding te nemen, maar Tadic verzuimde dit buitenkansje te benutten. Doelman Tom Heaton ranselde de inzet van de Serviër, die na dertien opeenvolgende benutte penalty’s weer eens miste, uit het doel. Dat had grote gevolgen voor Southampton, want zeventien minuten voor tijd bezorgde Ashley Barnes Burnley zelfs de zege.

Dat betekende dat The Saints al voor de vijfde keer op rij zonder overwinning (G1, V4) bleven. De ploeg van manager Koeman is daardoor gedaald naar de vijfde plaats in de Premier League en moet de komende weken weer een stijgende lijn zien te vinden, anders dreigt een vrije val op de ranglijst.

West Bromwich Albion - Aston Villa 1-0
Aston Villa, dat na ruim twintig minuten al met tien man kwam te staan na de rode kaart van Kieran Richardson, incasseerde voor het eerst sinds vijf Premier League-duels weer een nederlaag. Namens West Bromwich Albion bepaalde Craig Gardner een kwartier voor tijd de eindstand door de enige treffer van de wedstrijd aan te tekenen. Ron Vlaar maakte in de 79ste minuut zijn rentree namens The Villans. De centrale verdediger kampte ruim een maand met een slepende kuitblessure.

Crystal Palace - Stoke City 1-1
Peter Crouch heeft Stoke City een punt bezorgd op bezoek bij Crystal Palace. De boomlange aanvaller bepaalde na dertien minuten de eindstand in Londen.  Namens de thuisploeg was James McArthur verantwoordelijk voor de openingstreffer. Erik Pieters maakte de wedstrijd vol namens The Potters, terwijl voormalig SC Heerenveen-aanvaller Oussama Assaidi op de reservebank bleef.