Bale geeft les, Amerikaanse droom Raúl, kersttrui Koeman

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bale geeft les, Amerikaanse droom Raúl, kersttrui Koeman

• Gareth Bale, dinsdagavond met Real Madrid actief in de Champions League tegen Ludogorets, heeft als handelsmerk dat hij de bal bij een vrije trap onverwachts snel kan laten dalen. De vraag is hoe lang de Welshman daar het patent nog op heeft, want in onderstaand filmpje verklapt hij zijn geheim.

'Acht maanden lang ben ik elke maand door Giovanni (Savarese, trainer New York Cosmos, red.) gebeld om mij te overtuigen van het project. Het was mijn droom om in de Verenigde Staten te spelen'
• Real Madrid-icoon Raúl stelt bij zijn presentatie als nieuwe speler van New York Cosmos maar al te graag in de voetsporen te treden van Pelé, Franz Beckenbauer en Giorgio Chinaglia. Opmerkelijk genoeg vertelde de nu 37-jarige spits wel dat hij zijn tweejarige contract mogelijk niet helemaal uitdient. 'Als mijn lichaam over een half jaar zegt dat het genoeg is geweest, richt ik me volledig op de jeugdopleiding.'

Benfica komt vanavond voor het laatst in actie in de huidige editie van de Champions League. De Portugezen zijn met vier punten uit vijf duels al kansloos voor de laatste zestien. Zou dat misschien de reden zijn van het feit dat de Portugese club zijn spelers inmiddels in deze speciale 360-simulator laat trainen?

'Op mijn positie was ik altijd een bewonderaar van Ruud van Nistelrooy. Hij was voor mij een star attraction'
Radamel Falcao vertelt in een exclusief interview met Inside United, het officiële clubmagazine van Manchester United, dat assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy een van zijn grote helden is. 'Maar Ryan Giggs en Paul Scholes ook, wegens hun stijl van spelen. En David Beckham mag ik natuurlijker niet vergeten, net als Éric Cantona. Allemaal legendes, het zijn in alle opzichten helden.'

• Dankzij het drukke kerstprogramma in de Premier League is er voor de spelers van Southampton weinig tijd om met de feestdagen gezellig onder de kerstboom te kruipen. Vandaar dat de kerstborrel vandaag al stond gepland. Zo te zien gaat de sfeer niet al te veel lijden onder de 2-1 nederlaag tegen Manchester United. Al is het maar omdat Ronald Koeman en Graziano Pellè ongetwijfeld zullen lachen om elkaars trui!

• Bij Borussia Dortmund staan de gezichten dankzij de krappe 1-0 overwinning op 1899 Hoffenheim ook weer wat vrolijker. Het had echter niet veel gescheeld of BVB had opnieuw niet gewonnen. De drie punten gingen gepaard met een keeperwissel: Mitchell Langerak verving de ervaren Roman Weidenfeller. Mats Hummels laat met onderstaande save zien het vak van doelverdediger ook te verstaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.