Koeman: 'Misschien prikkelt concurrentie Mulder juist'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman is blij met de goede vorm van zijn doelman Erwin Mulder. Juist op het moment dat het nodig is laat de sluitpost zijn waarde voor de Rotterdammers zien.

Koeman: 'Misschien prikkelt concurrentie Mulder juist'

Ook tegen FC Groningen keepte Erwin Mulder een uitstekende wedstrijd namens Feyenoord. De doelman redde bij een 1-0 voorsprong knap op een inzet van dichtbij van Andraz Kirm, zoals hij een week eerder ook al oog in oog met SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason als winnaar uit de strijd kwam.

'Erwin doet het uitstekend', looft Feyenoord-trainer Ronald Koeman zijn keeper. 'Hij krijgt niet veel te doen, maar staat er als het moet. Dat is knap.'

Vanaf volgend seizoen krijgt Mulder te maken met concurrentie van Warner Hahn. De doelman van FC Dordrecht en Jong Oranje komt transfervrij naar De Kuip, waar hij met Mulder zal moeten strijden voor een plek onder de lat bij Feyenoord.

'Misschien dat dit Erwin onbewust prikkelt', denkt Koeman. 'Concurrentie houdt spelers scherp. Ik vind dat overigens wel opvallend. Als de druk het hoogst is, staat Erwin er altijd wel. Hij geeft aan dat hij niet anders is gewend, maar voor een keeper is dat toch een goede kwaliteit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen