Koeman krijgt te maken met 'man van glas' Kompany

Reacties

Vincent Kompany is klaar voor zijn zoveelste rentree voor Manchester City. Zondag uit tegen het Everton van Ronald Koeman kan hij zijn vierde competitieduel van het seizoen spelen.

Koeman krijgt te maken met 'man van glas' Kompany

Kompany begon dit seizoen met een blessure, maar raakte kort na zijn herstel medio oktober weer geblesseerd. Een maand later probeerde hij het opnieuw, maar na een optreden viel de Belg gelijk weer voor langere tijd weg met een kniekwetsuur. De afgelopen twee seizoenen miste hij ook al tal van wedstrijden door uiteenlopende fysieke ongemakken.

'Het is al de tweede of derde keer dat we het over Kompany's herstel hebben', aldus trainer Pep Guardiola. 'Hopelijk kan hij nu eens voor een langere periode fit blijven, zodat ik zijn niveau kan beoordelen. Maar hij heeft natuurlijk tijd nodig om weer terug op zijn oude peil te komen. We moeten hem ook het gevoel geven dat hij die tijd geeft.'

Tegenstander van City en Kompany is het Everton van Koeman, dat al drie competitieduels op rij ongeslagen is en thuis pas een keer verloor. 'Tegen topclubs spelen is lastig, maar we zijn er klaar voor. Elke club heeft het lastig op bezoek bij ons, maar we zullen tegen City een heel hoog niveau moeten halen.'

Everton kan tegen City beschikken over nieuwelingen Ademola Lookman en Morgan Schneiderlin. 'Morgan is wedstrijdfit. Hij heeft de laatst tijd niet veel gespeeld, maar wedstrijdritme krijg je alleen door het spelen van wedstrijden.' Doelman Maarten Stekelenburg kan ook weer in actie komen voor The Toffees.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.