Koeman juicht massale exodus bij Southampton toe

Reacties

Ronald Koeman zag deze week liefst zeventien spelers uitvliegen voor interlandverplichtingen. Het vormt een extra belasting en een extra risico op blessures, maar de manager van Southampton is er juist blij mee.

Koeman juicht massale exodus bij Southampton toe

'Het is altijd goed om veel internationals te hebben', zegt Koeman op het clubkanaal. 'Natuurlijk, ze zullen weg zijn voor tien dagen, maar dat is alleen maar goed. Want dat betekent dat de bondscoaches nog steeds vertrouwen hebben in de spelers van Southampton', aldus de 53-jarige trainer, die zelf 78 interlands speelde voor het Nederlands elftal.

Van die internationals maken het Engelse duo Fraser Forster en Ryan Bertrand, de Portugezen José Fonte en Cédric, de Ierse spits Shane Long, de Noord-Ier Steven Davis en de Italiaanse aanvaller Graziano Pellè onder anderen kans op een uitverkiezing voor het EK. Het kan volgens Koeman alleen maar voordelig uitpakken voor de huidige nummer zeven van de Premier League.

'Sommigen van hen gaan deze zomer naar het EK, het is belangrijk om daar bij te zijn. Daar doen ze de ervaring op die ze nodig hebben om een goede speler te zijn', besloot Koeman. Die ervaring gaat dus voorbij aan Jordy Clasie en Virgil Dijk. De twee 24-jarige Southampton-spelers zijn weliswaar opgeroepen voor Oranje, maar dat liep het toernooi in Frankrijk mis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.