Koeman: 'Eerste keer dat ik een doelpunt zo heb gevierd'

Het was gezien zijn achillespeesoperatie een wat gewaagde actie. Toch vond Ronald Koeman dat er een goede reden was om na de winnende goal tegen Liverpool een sprint te trekken om met de spelers van Southampton een feestje te vieren.

'Het was de eerste keer als trainer dat ik uit mijn dug-out kwam en ik een doelpunt zo heb gevierd. Het was geweldig', lichtte Koeman zijn uitzinnige reactie toe na afloop van het met 3-2 gewonnen thuisduel. 'Ik twijfelde wel even wegens mijn achillespeesoperatie, maar ik was zo blij voor de spelers. Het was een wedstrijd die we moesten winnen, net als vorige week (2-1 tegen Stoke City, red.). Ik wilde dit met hen vieren, omdat ik zo trots was op mijn spelers.'

Aanvankelijk maakte Koeman zich nog grote zorgen, omdat Liverpool al na 22 minuten met 2-0 leidde en af leek te stevenen op een nieuwe monsterzege (in de strijd om de League Cup werd het dit seizoen al 1-6). 'Liverpool had de kans de wedstrijd te beslissen. We hadden geluk dat we niet met meer dan 2-0 achterstonden bij rust', zei Koeman. 'Natuurlijk heeft Liverpool ons in de tweede helft in leven gelaten, maar we bleven geloven in een comeback.'

Die kreeg pas gestalte in de 65ste minuut, toen invaller Sadio Mané zijn gemiste penalty goedmaakte. Vervolgens scoorden Graziano Pellè en de Senegalees nog een keer. 'Dat tekent het geweldige karakter van de spelers. Dat we deze wedstrijd uiteindelijk winnen, is een groot compliment waard aan de spelers', stelde Koeman, die uitzicht houdt op Europees voetbal. 'Er is nog een lange weg te gaan. De volgende wedstrijd is tegen Leicester City. Het is een zware competitie.'

Klopp
Liverpool liet de zevende plaats juist glippen door van Southampton te verliezen, tot teleurstelling van Jürgen Klopp. 'In de eerste helft speelden we briljant voetbal. We hadden de wedstrijd moeten beslissen. Maar zij maakten drie goals, wij niet, dat is voetbal.' De Duitse manager verweet zijn ploeg niets na de eerste nederlaag sinds 2 februari tegen Leicester City. 'We hebben nog twintig andere wedstrijden gespeeld, hoe kan ik mijn spelers de schuld geven? We hebben geweldige momenten gekend dit seizoen. Vandaag was het Southamptons moment.'