Koeman hoopt voor Europees avontuur op hulp Man Utd

Reacties

Voor sentiment heeft Ronald Koeman dit weekend geen plaats. Hij hoopt als Everton-manager op een overwinning van Manchester United in de League Cup-finale tegen zijn oude club Southampton.

Koeman hoopt voor Europees avontuur op hulp Man Utd

Door de stand in de Premier League lijkt Everton, dat zevende staat, plaatsing voor Europees voetbal namelijk niet in eigen hand te hebben. The Toffees moeten hopen dat ploegen uit de topzes de bekertoernooien winnen, zodat de Europese tickets doorschuiven.

Koeman treft zaterdagmiddag op Goodison Park Sunderland en kijkt zondag ongetwijfeld mee als Manchester United en Southampton elkaar treffen op Wembley. 'We hebben hulp nodig en daarom hopen we dat United dit weekend wint en een van de grote clubs de FA Cup pakt. Dan kan de nummer zeven van Engeland in de Europa League spelen', zegt de Nederlander tegen Sky Sports.

Kwalificatie voor Europees voetbal zou Everton helpen volgende stappen te zetten. Koeman heeft zijn ploeg inmiddels uitstekend op de rit. In de competitie werd op 19 december voor het laatst verloren en de manager hoopt door te kunnen pakken. 'Spelers spelen graag in Europa en dat is normaal onmogelijk voor Everton. Afgelopen zomer konden we verschillende aankopen doen, maar sommige spelers wilden ook wachten om te zien welke progressie we zouden boeken.'

Met de te gebruiken financiële middelen moet komende zomer dus het nodige mogelijk zijn, zo is de verwachting van Koeman: 'We nemen het altijd op tegen grote clubs met een betere reputatie en ervaring in de Champions League, maar we zijn op de goede weg om te krijgen wat we willen voor het team volgend seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.